16 Temmuz 2014 Çarşamba

ANALİZ | Vladimir Micov - Pietro Aradori - Martynas Pocius




                               MARTYNAS  POCİUS

                            ( 28 Nisan 1986 Litvanya)
                          

    Pocius 13 yaşındayken üç parmağını metal kesme makinesinde kaybetti. Sadece iki parmağı kurtarılabildi. Sol elinin orta parmağı olmayan oyuncu için kariyerinin daha başlamadan bittiği düşünülürken, Pocius büyük bir azim örneği göstererek kendine önemli bir kariyer oluşturdu. DUKE yıllarında iki bilek ameliyatı geçirip istenilen performansı ortaya koyamasa da Mike Krzyzewski ile çalışarak iyi bir deneyim elde etti.





     Kariyerinin yükseldiği nokta ise 2006 yılında Türkiye’de yapılan U20 Avrupa Şampiyonası oldu. Pocius, yedinci olan Litvanya’da göze çarpan oyuncu konumundaydı. 2009 yılında DUKE Üniversitesi’nden mezun olan oyuncu aynı yıl içerisinde Avrupa kariyerine Zalgiris Kaunas ile başladı. İlk sezonunda önemli bir performans gösterdi. ikinci sezonunda da iyi bir çıkış yaptı. Bunun sonucunda Real Madrid’in yolunu tuttu. 



    Fakat Real Madrid serüveni çok iyi gitmedi. İlk senesinde lige oranla Euroleague’de daha iyi bir performans gösteren Pocius, ikinci senesinde ise stres kırığı sakatlığı yaşadı ve uzun süre forma giyemedi. Bir sonraki sene Zalgiris Kaunas’ın yolunu tutan Pocius, özellikle Litvanya Milli Takımı ile katıldığı turnuvalarda iyi performans gösterdi.

     Litvanya Milli Takımı forması altında ülkemizde düzenlenen 2010 FIBA World Cup'ta bronz madalya kazandı. 2013 Avrupa Şampiyonası'nda ise takım arkadaşlarıyla birlikte gümüş madalyanın sahibi oldu.

OYNADIĞI TAKIM
OYNADIĞI
MAÇ
ORTALAMA
SAYI
ORTALAMA
RİBAUND
ORTALAMA
ASİST
SERBEST ATIŞ  %
2 SAYI %
3 SAYI %
ZALGRİS KAUNAS
35
10.9
2.9
2.6
79
49
36
REAL MADRİD
27
3.2
0.8
0.5
8/8 - 100
55
21

                       -  POCİUS  NASIL BİR OYUNCU ? -


    Pocius  topa yön verme özelliğine sahip bir oyuncu. Uzun boyu ile saha görüşü ve pasör özelliklerini ön plana çıkaran önemli bir 2 numara. Ayrıca geçen sene Gordon’dan sonra sıkıntısını yaşadığımız çembere gitme sorununu çözecektir. Jamont Gordon’un etkili performansında Arroyo’nun etkisi oldukça fazlaydı. Buna bağlı olarak Pocius’un, Arroyo ile birlikte önemli bir çıkış yapması beklenebilir.

     Pocius’un, Domercant’te olduğu gibi set şutörü olarak kullanılması da oldukça mantıklı. İyi bir ceza şutörü olan Pocius, bu sezon Euroleague’de %35.4 üç sayı yüzdesiyle oynadı. Domercant  ve  Markoishvili‘de ki  catch – and – shot hücum setleri Pocius üzerinden de gerçekleştirilebilir. Ceza şutundan dolayı rakip savunmaları kendi üzerine çekmesi de diğer şutör oyunculara pozisyon yaratma adına önemli bir faktör olacaktır.

     Pocius’un önemli özelliklerinden biride içeri hızlı drive etmesi. Bu konuda Galatasaray Liv Hospital’da Gordon’dan sonra yaşanan sıkıntıya çare olacağa benziyor. Şut anlamında istikrarlı olan Pocius gününde olursa çok tehlikeli bir şutöre dönüşebiliyor. Bir parmağı olmamasına rağmen geldiği nokta kendisindeki hırs ve azim örneğini gösteriyor. Abdi İpekçi’de ki ortam düşünüldüğünde Pocius özellikle içerideki maçlarda hırsı ve azmi ile taraftarın sevgilisi olacaktır.

(FIBA World Championship 2010)  

https://www.youtube.com/watch?v=8M_To7nQySE




                                   VLADİMİR MİCOV

                           (16 Nisan 1985  Sırbistan)                                                                                                            


     Vladimir  Micov  16 Nisan 1985 yılında Sırbistan’ın Belgrad  kentinde dünyaya geldi. 2.01 boyunda ve 102 kg ağırlığında bulunan Micov, Kısa forvet mevkisinde görev alıyor.

     Micov profesyonel kariyerine 2003-04 sezonunda ülkesinin takımlarından OKK Belgrad'da başladı. Ardından sırasıyla KK Lavovi 063, KK Budućnost, KK Partizan Belgrad kulüplerinde forma giydi. Micov 2007 yılında takımıyla, Sırbistan Basketbol Ligi şampiyonluğu yaşadı.

                                                       (PARZİTAN DÖNEMLERİ)



       2007-08 sezonunda Buducnost’a geri döndü. Sırp oyuncu 2009 yılında Yunan ekibi Panionios ile anlaşma sağladı. Aynı yılın ikinci devresinde İspanyol kulübü Caja Laboral'e transfer oldu. Ocak 2010'da  Cantu ile sözleşme imzaladı. Cantu’da eski oyuncumuz Manuchar Markoishvili ile birlikte forma giydi. Kariyerinin en yüksek Euroleague verimlilik puanına Cantu formasıyla 2012’deki Maccabi Electra Tel-Aviv karşısında 24 index rating puanı ile ulaştı.

       2012 yılında Avrupa'nın en yüksek bütçeli takımı Cska Moskova ile anlaştı. Micov, Cska Moskova ile çıktığı 2 Eurolegue sezonunda toplam 61 mücadelede görev aldı.

       Euroleague kariyerinin en yüksek sayısına Cska Moskova formasıyla, 31-10-2013 tarihinde Fenerbahçe Ülker karşısında 20 sayı bularak ulaştı.
         Micov 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında Cska Moskova formasıyla VTB ligi Şampiyonluğu yaşadı.



         Micov, Milli Takım Kariyeri’ne 2001 yılında Yugoslavya U-16 takımında başladı. Aynı sezon bu takımla U-16 Avrupa Şampiyonluğunu kazanarak altın madalyanın sahibi oldu. Yugoslavya’nın dağılmasıyla birlikte 2005 yılında Sırbistan-Karadağ U-20 milli takımında görev yaptı. Bu takımla U-20 Avrupa Şampiyonasında bronz madalya elde ederken, takımın kilit isimlerinden biride Vladimir Micov'du.

          Vladimir Micov 2014-2015 sezonundan itibaren Galatasaray Liv Hospital’ın başarısı için ter dökecek. Ergin Ataman’ın takımında önemli parçalardan biri olacak.



OYNADIĞI TAKIMLAR
OYNADIĞI MAÇ
ORTALAMA SAYI
ORTALAMA RİBAUND
ORTALAMA ASİST
SERBEST ATIŞ  %
2 SAYI %
3 SAYI
%
CANTU
2011-2012
25 LİG
14 EU
10.2
3.7
2.4
82
45
41
CSKA MOSKOVA
2012-2013
17 LİG
30 EU
7.4
3.3
0.9
67
54
37











                         - MİCOV NASIL BİR OYUNCU ? -

       Micov’un en belirgin özelliği; ceza şutlarını iyi yüzdeyle sokabilmesi ve oyunun her iki yönünü de iyi oynayabiliyor olması.

       Micov, soğukkanlı yapısıyla zorlu deplasmanlarda atmosferden etkilenmeyip kısa süre içinde çok can yakabilen bir şutör. Markoishvili’ye göre daha iyi şut yüzdesine ve kalitesine sahip olan Micov, Cska Moskova ve Cantu’da etkili performansları ile dikkat çekti.

        Savunma anlamında Ergin Ataman’ın sistemi içinde çok iyi bir noktaya geleceğini düşündüğümüz Micov, Euroleague’deki zorlu deplasmanlarda en önemli silahlarımızdan biri konumuna gelecektir. İçeri penetre özelliği de bulunan Micov, uyum sürecini çabuk atlatırsa takımımız için önemli bir skorer olacaktır. Yapılan transferler arasında kalitesi en yükse isim Micov olduğu söylenebilir.

Euroleague Focus-on Vladimir Micov


Micov'un Fenerbahçe'ye orta saha'nın gerisinden attığı 3'lük


                                          PİETRO  ARADORİ

                                                           (12 EYLÜL 1988 İTALYA)


       1.94 boyunda 106 kg ağırlında olan Aradori, Kısa forvet ve Şutör Guard  pozisyonlarında görev alabiliyor.

       Aradori kariyerine 2004-2005 sezonunda Assigeco Casalpusterlengo’da başladı. 2005-2006 sezonunda şampiyonluk yaşadı. Aradori, Serie B takımlarında forma giydikten sonra 2007-2008 yılında O.Milano ile anlaştı.Virtus Roma takımında da forma giyen Aradori daha sonra Angelico Biella takımına transfer oldu. 

       Aradori, Siena takımıyla 2 sezon geçirdi. Montepaschi Siena formasıyla Euroleague kariyerindeki en yüksek sayı ve bir maçta en yüksek verimlilik puanına, 21-12-2011 tarihinde Asseco Prokom karşısında 23 sayı ve 33 index rating puanı ile ulaştı. Aradori Montepaschi Siena'da geçirdiği 2 sezonda boyunca İtalya ligi şampiyonluğu yaşadı. 2010 ve 2011 yılında ise İtalya Süper kupasını kaldırdı. 2012 yılında ise Cantu takımıyla sözleşme imzaladı. Gittiği ilk sezonunda Cantu ile İtalya Süper Kupası'nı kazandı.





      Aradori İtalya Milli Takımının U-16, U-18 ve U-20 takımlarında forma giydi. 2007 yılında U-20 Avrupa Şampiyonasında Bronz madalya alan takımın önemli isimlerindendi. İlk olarak 2009 Akdeniz oyunlarında İtalya Milli Takımı'nın formasını giyen Aradori, 2012 yılından beri düzenli olarak İtalya Milli Takımı'nda görev aldı. 2013 Avrupa Şampiyonasında başarılı bir oyun ile dikkat çeken Aradori 8 maçta 12.4 sayı 2.5 ribaund ve 0.6 asist ortalaması yakaladı. Özellikle aynı turnuvada Milli Takımımıza karşı sergilediği 23 sayı 3 ribaund 1 asist 2 top çalmalık performansı ile yıldızlaşmıştı.

OYNADIĞI TAKIM
OYNADIĞI MAÇ
ORTALAMA SAYI
ORTALAMA RİBAUND
ORTALAMA ASİST
SERBEST ATIŞ  %
2 SAYI %
3 SAYI
%
CANTU
32 LİG
15 EUROCUP
13.8
4.5
2.9
90
54
40
SİENA
43 LİG
17 EUROLEAGUE
4.8
2
0.6
81
51
31

                     
                    - ARADORİ NASIL BİR OYUNCU ? -

         Aradori, gerek savunması gerek hücumu ile komple bir oyuncu özelliği taşıyor.Geçen sene Arroyo’nun fazla süre alması nedeniyle performansında yaşanan bazı düşüşleri engelleyemedik. Bunun sebepleri top taşıyan ve getiren oyuncularımızın az olmasıyla birlikte sakatlık ve formsuzlukdu. Bu tarz durumlarda oluşabilecek düşüşlerde Aradori'nin varlığı sistem için olumlu olacaktır. 

        Bu sene Aradori transferi ile Euroleague tecrübesi bulunan bir oyuncu takımımıza katılmış oldu. Şutu ve savunması iyi olan Aradori’nin istatistiklerinde de belli olduğu gibi bir istikrar söz konusu.

         Taraftar ile bütünleşen basketbolcu profiline sahip Aradori, geçen sene Hairston’dan sonra gözümüzün pasını sileceğe benziyor. Aradori'nin en önemli yanı, atmosferin de etkisiyle performansının çok üstüne çıkabilen ve belli bir seviyenin altına düşmeyen oyuncu olması.

Aradori'nin Milli Takımımıza karşı müthiş performansı.

Aradori klibi












Hiç yorum yok: